Mi van, vaze?

Dobd fel az éjszakákat!

Dobd fel az éjszakákat!

Látogasd meg a velemvagy.hu oldalt!

Ha kicsit unalmas az együttlét...

Ha kicsit unalmas az együttlét...

A velemvagy.hu cool eszközökkel vár!

Próbáltad már?

Próbáltad már?

Nézz körül a velemvagy.hu oldalon...

Egy kapcsolat legnagyobb krízise – és a legtöbb esetben vége is – mikor kiderül, hogy a partner hűtlen volt, azonban közel sem csak a félrelépéssel lehet eljátszani a bizalmat.

 

1/9. Szexi fotók elküldése másnak

Meztelen fotókat küldözgetni – és tárolni – telefonon eleve nem jó ötlet, hiszen bármelyikőtök elhagyja a telefonját, már illetéktelenek kezébe kerülhetnek az intim képek.

A nem meztelen, de érzékien provokatív fényképeket pedig szintén csak akkor küldd el, ha egészen biztos vagy benne, hogy a párod soha nem fogja megmutatni a haverjainak. Ezt természetesen rád is vonatkozik, az sem szép dolog, ha te mutogatod a pasid szexi képeid a barátnőidnek.

2/9. Intim érintések

A barátok megölelése természetesen belefér – még az ellenkező nemű barátoké is – azonban ennél több nem. Nem csak a szex lehet olyan fizikai érintés, ami felér egy megcsalással: ha már láttad azt, hogy egy csinos lány pár másodperccel tovább öleli búcsúzáskor a barátodat, akkor tudod, milyen érzés.

3/9.Hazugság

Az egészséges kapcsolat egyik legfőbb ismérve az, hogy a felek őszinték egymással. A kegyes hazugságok időnként beleférnek, mint például a „nem nagy a fenekem ebben a ruhában?” vagy az „ízlett anyukám főztje?” kérdésekre adott füllentő válaszok, de ennél komolyabb hazugságok már nem.

Ha valaki úgy érzi, nem lehet őszinte a másikkal, vagy kiderül a párunk hazugsága, az egyből bizalomvesztéshez vezet és alapjaiban ingatja meg a kapcsolatot.

4/9. Máshoz való hasonlítgatás

Senki sem tökéletes, ezért bárkit máshoz hasonlítani rendkívül mérgező magatartás. Ha azt hallod a párodtól, hogy XY mennyivel vékonyabb/viccesebb nálad, vagy XY bezzeg elengedi a pasiját a haverokkal inni stb. akkor ez nem egy elkötelezett kapcsolat.

Fordítva is igaz: ha azon kapod magad, hogy más férfiakhoz méred a partnered és őt „gyengébbnek találod”, akkor ideje a mélyére ásni a problémáitoknak és tisztázni, együtt képzelitek-e el a jövőtöket.

5/9. Egymásnak írt üzenetek megosztása

Ahogy a szexi fotók, úgy a párodnak írt bensőséges üzenetek is csak kettőtökre tartoznak, másra nem. Ha konfliktus van köztetek és ezt nagy vonalakban megosztjátok a barátaitokkal, az természetes, hiszen ilyenkor az ember kíváncsi mások véleményére, de mikor konkrét üzenetek kerülnek nyilvánosságra, az átlép egy határt.

6/9. A szeretet feltételekhez kötése

Ha valakit szeretünk, a hibáival együtt fogadjuk el, ahogy van. Amennyiben a pár valamelyik tagja feltételekhez köti a kapcsolatot, valószínűleg gondok vannak a háttérben.

7/9. Manipuláció és zsarolás

Ez a két rosszindulatú tevékenység sajnos legtöbbször csak akkor „esik le” a szenvedő félnek, mikor már beadta a derekát. A toxikus partnerek igazi mesterei az érzelmi zsarolásnak és egy ilyen után nem csoda, ha úgy érzed, kihasználtak.

8/9. Szívesség kérése, lopás

Most ráncolod a szemöldököd, hogy „lopás”? Sajnos én már jártam úgy, hogy kölcsönadtam az akkori barátomnak egy ritka kiadású dvd-t, amit nagyon nem akart visszaadni és szakítás után is csak hosszas veszekedések után került vissza hozzám.

Egy fiú barátom pedig hónapokon keresztül állt a volt barátnője rendelkezésére: elköltöztette a szüleit, segített a testvére házépítésénél és szinte sofőrként funkcionált, amíg a lány ki nem dobta. Ez is tipikus kihasználó viselkedés.

9/9. Érzelmi távolságtartás, tiszteletlenség

Ideális esetben a felek tisztelik egymást és mindketten ugyanannyit adnak bele a kapcsolatba. Ha a párod a te kontódra viccelődik a haverjaival, akkor nem tisztel. Ha nem vigasztal meg, mikor szomorú vagy és nem támogat, mikor szükséged van rá, visszafelé viszont mindezt elvárja, akkor érzelmileg kihasznál. 

 

írta Szőke Angéla

Bien

ÉS EZEKET

OLVASTAD MÁR?

...