Mi van, vaze?

Dobd fel az éjszakákat!

Dobd fel az éjszakákat!

Látogasd meg a velemvagy.hu oldalt!

Ha kicsit unalmas az együttlét...

Ha kicsit unalmas az együttlét...

A velemvagy.hu cool eszközökkel vár!

Próbáltad már?

Próbáltad már?

Nézz körül a velemvagy.hu oldalon...

A sperma varázslatos dolog, hiszen egy új élet képes kifejlődni egyetlen parányi ondósejtből, azonban nemcsak ez az egyetlen lenyűgöző tény vele kapcsolatban.

Míg a vagináról, a csiklóról, a G-pontról és a péniszről számtalan tanulmány született már, addig a spermát valamiért mellőzzük, pedig tartogat pár érdekes tudnivalót. Íme 10 meglepő tény, amit nem tudtál a spermáról.

 

1. Arckezelésekhez is használják

Igen, jól olvastad. És most nem arra gondolunk, mikor a pornófilmek végén a férfi a partnerhölgye arcára élvez, hanem szó szerint vett sperma arckezelésre.

Állítólag a benne található antioxidánsok jót tesznek a bőrnek, selymessé és puhává varázsolva azt. Egy New York-i szalon több mint kétszáz dollárt kér egy spermás pakolásért és állítják, hogy megéri, a páratlan fiatalító hatás miatt.

2. Egy golyó is elég

Tudtad, hogy egy férfi egyik heréjét eltávolítják, a másik több spermát fog termelni, hogy kompenzája a hiányt? Pedig így van, így annak sem kell aggódnia, akinek csak az egyik heréje szállt le, vagy egyéb okok miatt él egyetlen golyóval.

3. Létezik ondó allergia

A  „prosztata-specifikus antigén kiváltotta hiperszenzitivitási reakció” a nők esetében hányingert okozhat, illetve bőrkiütést, rosszabb esetben hólyagosodást.

Olyan is előfordul azonban, hogy a férfi allergiás a saját spermájára, ezt POIS-nak (post orgasmic stress syndrome) azaz orgazmus utáni stressz szindrómának nevezik. Ilyenkor a férfi napokig lehet lázas, fáradt, illetve tapasztalhat orrfolyást és fáradtságot.

Szerencsére mind a nőknél, mind a férfiaknál rendkívül ritka a sperma allergia.

VELEMVAGY BANNER1

4. Léteznek sperma-szakácskönyvek

„Főzzünk spermával” és „Természetes betakarítás” címmel nem is egy szakácskönyv van forgalomban, előbbi „Fotie” Photenhauer szerint az ondó nemcsak tápláló – amint ez már az arcpakolásnál is kiderült – hanem remek textúrája miatt szinte minden ételbe tökéletesen illik.

Állítása szerint nem tesz spermát mindenbe amit eszik, de az ondó határozottan feldob minden ételt különleges ízével. Spermával főzni viszont nem teljesen kockázatmentes, hiszen ügyelni kell arra, hogy a sperma semmilyen fertőző nemi betegséget ne tartalmazzon.

5. Koktélba is keverheted

Youtube-on megtekinthető egy videó, amely az úgynevezett „Macho Mojito” készítését mutatja be. A Mojito egészen addig a szokásos módon készül, amíg a végén hozzá nem adják a tejhabosítóval felvert spermát.

6. Az ondósejt nem gender-mentes

A mai napig a nőket okolják azért, ha nem a kívánt nemű gyermeket hozzák világra – a férfiak ugyanis többnyire fiúra vágynak – pedig mindez az apán múlik.

A nemünket ugyanis maga az ondósejt határozza meg: az X-kromoszómát tartalmazó hímivarsejtből kislány lesz, az Y-kromoszómát hordozóból kisfiú. Az, hogy a fogamzás időpontja befolyásolja a magzat nemét, még szintén nem bizonyított.

7. A férfiak is megkóstolják

A Szex és New York sorozatban volt egy epizód, amiben Samantha nem volt hajlandó orálisan kielégíteni partnerét, mert annyira visszataszító íze volt a spermájának és rávette a férfit, hogy ő maga is kóstolja meg.

Mint kiderült, ez nem is olyan ritka, hiszen egy 2010-es felmérés szerint a férfiak mintegy 57 százaléka kóstolta már meg a saját ondóját és állítólag nem tartották undorítónak az ízét.

8. Az ebihal-formának oka van

Az ovális fej és a hajlékony, hosszú farok kialakulása nem véletlen. Az izgága farok ugyanis segít gyorsan mozogni az spermiumnak, a „fej” pedig belefúrja magát a petesejtbe.

9. Miért „tárolják” a férfiak a testükön kívül?

Miért vannak a heregolyók herezacskóban, mikor elférnének a testen belül is? Azért, mert a spermának pár fokkal hűvösebb hőmérsékleten kell lennie, mint ami a férfiak állandó testhőmérséklete.

10. Az ejakuláció töredékét teszi ki a sperma

Az ondóban a hímivarsejek száma 20 és 60 millió között van. Ez nagyon soknak hangzik, de ennek ellenére a teljes sperma tömegének mindössze 5 százaléka, a maradék 95 százalék pedig nem más, mint spermaplazma.

 

Forrás: Bien

Írta: Szőke Angéla

ÉS EZEKET

OLVASTAD MÁR?

...