Mi van, vaze?

Dobd fel az éjszakákat!

Dobd fel az éjszakákat!

Látogasd meg a velemvagy.hu oldalt!

Ha kicsit unalmas az együttlét...

Ha kicsit unalmas az együttlét...

A velemvagy.hu cool eszközökkel vár!

Próbáltad már?

Próbáltad már?

Nézz körül a velemvagy.hu oldalon...

Vannak, akik újra érezni akarják azt a tüzet, amit mindenki egy kapcsolat elején érez. Újra bizsergésre vágynak egy simogatástól, heves szívdobogást szeretnének érezni egy összenézéstől.

 

Azt azért érdemes tudni, hogy az újdonság varázsa csak egy pillanatnyi állapot, amit ez esetben a titkolózás izgalmassá tesz, később viszont stresszessé. Amikor a megszokás, a munkahelyi problémák, a család, vagy egy kapcsolat két résztvevője ellaposít, megmérgez egy párkapcsolatot, akkor bizony egy felbukkanó harmadik fél zátonyra futtathatja azt, ami egykoron még megjárta a mennyországot is.

De vajon megéri a pillanatnyi fellángolás? Mit érdemes átgondolni a félrelépés előtt?

Elsősorban soha nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az életsors gyakran igazságos, nevezzük ezt a jelenséget karmának. Az azt kapod, amit adsz elv hit nélkül is jól működik. Lehet, hogy évek kellenek, hogy te is megérezz egy ilyen mértékű csalódottságot, amit a partnerednek adsz a félrelépéseddel, de készpénznek veheted, hogy előbb utóbb megtörténik.

Vajon milyen hatással lesz egy félrelépés az önbecsülésedre? Mit érzel majd, ha tükörbe nézel? Korrekt embernek tartod önmagad? Magadra ismersz? Bele tudsz majd nézni a családod, sőt ha vannak, a gyermekeid szemébe?

VELEMVAGY BANNER5

Soha ne bánj úgy a partnereddel, ahogy te sem szeretnéd, hogy veled bánjanak.

Ahogy a harmadik fél gátlások nélkül belemegy a játékba, nem szabad figyelmen kívül hagynod, hogy bizony veled is ugyanezt eljátszhatja a jövőben. Természetesen ő is retteghet, hogy saját maga sem lesz kivétel ez alól veled szemben. A kapcsolatotok sajnos ezzel a kölcsönös bizalmatlansággal indul. Mennyire célratörő hazugságokra építve belekezdeni egy kapcsolatba?

Biztosan emlékszel, hogy a párkapcsolatod az első időszakban milyen csodás dolgokat adott és mennyire izzottatok a vágyaktól és az újdonság erejétől! Aztán jött az ellaposodás, a mókuskerék, a hétköznapok. Nem létezik mindig lángoló szerelem, pont úgy, ahogy nincs egyforma két nap sem. Ez olyan mint egy hullámvasút. Egyszer fent, egyszer lent.

Ez az elsekélyesedett érzés a félrelépett féllel is ugyanúgy meg fog történni. Azután mi lesz? Újabb és újabb megcsalások veszik kezdetüket? Vagy megtanulod megbeszélni a másik féllel a problémáidat, megpróbálod felvillanyozni a hétköznapokat és több időt szánni arra, akit életed párjának választottál.

Gyakran előfordul, hogy a félrelépés és a nagy kapcsolatváltás után egyszer csak elmúlik a varázs és megbánod, hogy egyáltalán engedtél a kísértésnek. Rádöbbensz, hogy egy olyan embert veszítettél el, aki tényleg nagyon szeretett és később jössz rá, hogy mennyire összepasszoltatok. Te csak az újdonság erejének bűvöletében forogtál, jól beleszédültél, majd feleszmélsz, hogy milyen ostoba is voltál, amikor belementél abba a bizonyos titkos játékba.

Mi van akkor, ha szembesülnöd kell azzal, hogy a szeretőd, aki végül az új partnered lett, az nem is olyan ember, mint akinek addig hitted? Hatalmas csalódás ér majd és már nem lesz visszaút.

Ha szeretnéd megóvni magad ezektől a kellemetlenségektől, akkor vedd a bátorságot és beszélj őszintén a partnereddel. Randizzatok, vigyetek kis extrákat a hálószobába, tegyetek túl magatokon és vegyétek elő minden kreativitásotokat – ha kell vonjatok be párterapeutát.

Ha ahhoz lenne bátorságod, hogy félrelépj, akkor ahhoz is legyen, – miután felismered, hogy nem lehet már megmenteni a kapcsolatotokat – hogy kilépj belőle. Senkinek sem jó, ha egy nagyon nem működő kapcsolatba fekteti az energiáit. Viszont amit egykoron elkezdtél, azt fejezd is be lelkiismeret-furdalás nélkül. Mert arról nem tehetsz, hogy elmúltak az érzéseid, de arról igen, ha azt, aki bízik benned, átvered és megalázod.

 

 

Írta: Moldvan Alexa

Forrás: Bien.hu

ÉS EZEKET

OLVASTAD MÁR?

...