Mi van, vaze?

Dobd fel az éjszakákat!

Dobd fel az éjszakákat!

Látogasd meg a velemvagy.hu oldalt!

Ha kicsit unalmas az együttlét...

Ha kicsit unalmas az együttlét...

A velemvagy.hu cool eszközökkel vár!

Próbáltad már?

Próbáltad már?

Nézz körül a velemvagy.hu oldalon...

A volt kapcsolat sok esetben csábító, még annak ellenére is, hogy – ahogy a mondás is tartja – újramelegítve csak a töltött káposzta jó. Mielőtt azonban ninja módjára vetnéd oda magad az exed küszöbére, érdemes pár dologgal tisztában lenned!

Valóban ő kell neked?

Ennek a kérdésnek a megválaszolása független attól a ténytől, hogy ki dobott kit. Az is megbánhatja a döntését, aki véget vetett a kapcsolatnak, ahogy az is rájöhet, elmúltak a gyengéd érzelmei, akit dobtak. Tehát, valóban az ő személyére vágysz, vagy csak rossz egyedül, hiányzik az intimitás? Csak abban az esetben próbáld újra visszacsábítani/ hódítani az exedet, ha őszintén, kezedet a szívedre téve azt tudod mondani, hogy igen, ő kell!

Gondold át alaposan a kapcsolatotokat, de elsősorban a negatív oldalára fókuszálj. Mi zavart benne, mi az, amin szerettél volna változtatni, de ő nem volt rá nyitott, mi az, amit ma már másként csinálnál,amire másként reagálnál, miben változtak az igényeid, az elvárásaid...?

Ám a legfontosabb két dolog, amit alaposan fel kell idézned, az a szakítás miértje és mikéntje! Ez a két dolog rengeteget segíthet abban, hogy mérlegelni tudd, valóban megpróbálnád-e vele újra.

Egy valamit kiemelnék. A megcsalás önmagában még nem feltétlenül kizáró ok az újrakezdésre – ez helyzettől, módtól függ -, de, abban az esetben, ha megalázott vagy megszégyenített, felejts el örökre!

Nem könnyű újra felvenni a volt szerelmeddel a kapcsolatod, de ha már össze tudtál hozni vele egy találkozót, megkaptad az esélyt, hogy megvizsgáld az érzéseidet. Más valakire nosztalgikusan visszagondolni, és más a személyes közelségében lenni. Lehetséges, hogy a hónapok, évek megszépítették az együtt eltöltött időt, a fantáziád kissé megszínezte az emlékeidet. A valóság azonban ritkán hazudik. Figyeld meg alaposan a reakciódat: jó érzés a közelében lenni, hatással van rád, nyugodt vagy mellette, izgulsz vagy izgatott vagy?

Egy kapcsolatban sem jó, ha vannak úgynevezett tabu témák, amikről az esetleges nézeteltérés lehetősége miatt nem beszéltek.

Nos, egy újramelegített szerelemben ez még fontosabb. Így merjetek bátran beszélgetni az első felvonásról, a végéről, ismerjétek el a hibáitokat, de sose hibáztassátok a másikat, helyette énüzenetekkel kommunikáljatok. Nézzétek meg, akkor miért nem sikerült folytatnotok, és, ha felismertétek, közösen tartsatok önvizsgálatot; vajon ez most elkerülhető lesz?

A Te részed ebben az, hogy őszintén akard, légy nyitott a másikra – hiszen évek esetén, mindketten sokat változhattatok -, ne félj a régi sebeket újra feltépni, persze csak akkor, ha készen állsz végleg begyógyítani őket, és légy mindig őszinte magadhoz.

Nem hinném, hogy például egy kamaszkori szerelem elmúltával, felnőttként ne találhatnátok újra egymásra, szilárdabb alapokkal, érettebb személyiséggel. Mindketten megpróbálnátok újra? Én azt mondom, hogy hajrá!

 

She.hu

ÉS EZEKET

OLVASTAD MÁR?

...